O nas

Slovenski davčni zavezanci nimajo glasu v javnosti in absolutno niso zadostno zastopani glede na njihovo število, pomen in vlogo, ki jo imajo v družbi. Obdavčen.si je glas davčnih zavezancev v javnosti in se bo zavzemal za njihove interese. Obdavčen.si – Zastopnik pravic davčnih zavezancev je ustanovljen pod okriljem in v sodelovanju z World taxpayers association, Taxpayers association of Europe in Association of taxpayers , ki je nevladno in neprofitno združenje, s ciljem širjenja in utrjevanja davčne kulture v Slovenskem in mednarodnem prostoru. Obdavcen.si sestavlja ekipa vrhunskih davčnih strokovnjakov s ciljem dvigniti davčno kulturo in nuditi strokovno pomoč in podporo za oblikovanje primernega davčnega sistema z izoblikovano davčno prakso, se zavzemati za bolj smiselno razporejanje obremenitev in javno razpravljanje o pomenu davkov, delovati na področju izobraževanja in ozaveščanja, ter izvajati znanstveno raziskovalne dejavnosti na področju davčnega prava in ekonomije.

Obdavčen.si, ki je prvi zastopnik davčnih zavezancev v zgodovini samostojne Slovenije, želi med državo in davčnimi zavezanci vzpostaviti korekten, spoštljiv odnos, podkrepljen z dobro davčno prakso. Obdavčen.si je vezni člen med davčno kulturo države in davčnih zavezancev, ki temelji na poznavanju pravic in obveznosti obojih, sodelovanju in vzpostavljanju razumljive davčne zakonodaje, zavzemanju za racionalne porabe javnih sredstev. Davčni zavezanci imajo pravico do popolne informacije o tem, kako se porablja njihov denar, in odgovornost za spremljanje in nadzor porabe. Obdavčen.si bo izvajal dejavnosti na vseh ravneh , da državljanom zagotovi več znanja o tem, kako se porablja njihov denar.

Denar davkoplačevalcev mora biti porabljen namensko in osredotočen na javne storitve, ki so potrebne za vse državljane. Obdavčen.si bo imel stališče o vsaki odločitvi, s strani vlade ali drugega javnega organa, ki je pomembna za davčne zavezance. Zastopali bomo interese davčnih zavezancev v javnosti, s sodelovanjem v javnih razpravah.

 

V SODELOVANJU Z

TAOE

wta-logo